maandag 20 februari 2012

Probleem opgelost, de Cessna heeft weer prik

Daarnet ben ik even naar `t vliegveld geweest bij Transal. De Cessna is weer klaar, het accu probleem is opgelost. Met de Cessna was gelukkig niets aan de hand, wel met de nieuwe druppellader. Er waren verkeerde stekkertjes bij geleverd volgens Dennis. Er zitten nu nieuwe op en de accu zit weer vol. Ook de brandstofpomp doet het weer, (de zekering was stuk). De N2024 staat weer thuis in de hangar nu. Ben er zelf erg blij mee dat er met de kist dus niets aan de hand was, het was nu eenvoudig opgelost.

Toen ik bij Transal was waren ze er net bezig met het demonteren van de OO-TMS. Toch maar even op de foto gezet. De OO-TMS was een Piper Seminole (voluit PA44-180) die in 2008 is gebouwd (in de luchtvaart is dat hagelnieuw).


Bij een lesvlucht op 11 september vorig jaar op Sint Truiden (EBSH) is de landing ietwat anders afgelopen als gepland. De inzittenden van deze Piper waren gelukkig ongedeerd, van de Piper zelf is weinig meer over. Op de foto hieronder de Piper zoals `t ie er hiervoor uit zag.


Bij Transal hier op Arnemuiden wordt zo`n kist gedemonteerd en de onderdelen worden weer verkocht. Met name de instrumenten van zo`n toestel zijn nog best veel geld waard.