woensdag 23 september 2020

Vliegen met de PH-ABM

Van de zomer had ik klanten die met de ABM mee waren geweest. Het weer was wat minder toen, dus kon geen uitgebreid vluchtje met ze doen. Had daarom beloofd dat ze een ander moment nog een keer de herkansing mochten doen. Afgelopen weekend was `t zover.
De zomer loopt nu echter zo`n beetje op zijn einde. Daarom verwacht ik de komende maanden wat vaker thuis met de FlightSimulator te vliegen en wat minder in het echie. Met de sim vliegen is natuurlijk veel minder leuk, maar je kunt wel op plaatsen komen waar je anders nooit heen kan. Bijvoorbeeld naar Paro (VQPR) in Bhutan, het enige internationale vliegveld van Bhutan waar slechts zo`n 8 piloten een toelating hebben om te landen.
Het veld (Paro) ligt op 7332 voet en wordt omringd door best hoge bergen (18000 voet). Het vliegveld is daarom nogal lastig om te landen (het mag daarom ook alleen onder VFR condities). In de sim is het landen mij gelukt, maar dat zegt natuurlijk niets. In het echie vliegen ze er met o.a. de Jumbolino (BAE146) en de Airbus A319 naar bestemmingen zoals Bangkok, Delhi, Kathmandu, Dubai etcetera.