woensdag 16 oktober 2013

Vliegveld opnieuw PPR

Daarnet kreeg ik een best vervelende e-mail van het vliegveld, ik heb hem maar even ingesloten:
Van en met 1 november 2013 tot en met 1 maart 2014 zal het vliegveld Midden Zeeland PPR zijn. Dat wil zeggen dat u net zo welkom bent als anders, maar dat wij graag van te voren even willen weten dat u van ons vliegveld gebruik wilt maken. Zonder uw aankondiging zal de havendienst niet bezet zijn! Bel minimaal 2 uur voor het geplande vertrek c.q. aankomst naar 0113-61 2428 en wij staan voor u klaar!
Het komt er dus op neer dat je vanaf 1 november as. 2 uur van te voren naar het vliegveld moet bellen als je wilt vliegen. De afgelopen winter periode was dit 1 uur, dit mocht ook niet een dag van te voren omdat de havenmeester voor niets naar het veld zou komen als het IMC zou zijn (weet je immers niet 100% zeker van te voren). Je ziet dat je dan toch minder gaat vliegen. Ik geloof niet dat dit een succes wordt en hoop dat ze de "spelregels" toch wat gaan versoepelen want dit is toch geen goede zaak. De havenmeesters die we vorig jaar hadden waren "locals" dus vrij vlot op het veld. Inmiddels werkt er een nieuwe lichting havenmeesters en die wonen bijvoorbeeld in Hellevoetsluis, Rotterdam en Maassluis. Vandaar het extra uur.
Voor wie het leuk vindt, Kees Marijs uit Arnemuiden maakt nogal `s een foto van vliegtuigen op Midden Zeeland. Deze foto`s staan op dit album op Facebook.