maandag 18 september 2023

Vliegen met Maike

Een pilote uit Duitsland (Maike) komt af-en-toe naar Zeeland. Gewoon met de auto hoor, ze heeft namelijk een vakantiehuis hier in Zeeland.

Ze is al vaker met me mee wezen vliegen. Vandaag was het weer zover.























We zijn met de PH-ABM even naar Seppe geweest. Het weer zag er van te voren eigenlijk niet zo heel best uit. Maar het viel dus reuze mee.

Maike wilt graag nog een keer met het vliegtuig hier heen komen. Verschillende keren heeft ze al een vliegtuig gehuurd in Duitsland om deze trip te maken. Maar elke keer gooide het weer roet in het eten.

Voor langere cross-country vluchten moet je best geluk hebben met het weer. Zodoende is Maike wel bezig met haar instrument rating (dat ze door de wolken mag vliegen bijvoorbeeld).

Zoals gezegd was het weer ook vandaag wel een dingetje. Toen wij vlogen was het prima vliegbaar. Maar zodra we weer thuis waren was er onweer, harde wind en regen. De herfst is weer in aantocht helaas.

Voor mij is het wel uiteraard fijn als er iemand mee vliegt. Dan heb ik gelijk hulp om het vliegtuig weer binnen te zetten 😁.


Tenslotte. Voor wie net als ik regelmatig naar Oostende vliegt (EBOS). Het vliegveld gaat begin volgend jaar (2024 dus) 2 maanden dicht in verband met onderhoud. Vanaf 25 januari tot 27 maart is het vliegveld gesloten 😒.