dinsdag 22 november 2011

Vliegveld Midden Zeeland `s winters PN!

Tijdens deze winter zal de toren op vliegveld Midden-Zeeland niet meer volledig bezet zijn. Met name op de grijze, sombere dagen waarop niets gebeurt, zal de toren onbezet blijven. Daarvoor zal het vliegveld de status PN (Prior Notice required) krijgen. Het gaat dus niet om toestemming, maar om een verplichte melding. De meldingstijd is 1 uur. Dus 1 uur voordat er gestart of geland moet worden moet een afspraak gemaakt worden +31 113 612528.

Bij de afwezigheid van de (assistent)havenmeester staat dit nummer doorgeschakeld naar diens mobiele telefoon. Na de melding zorgt de havenmeester voor een tijdige en adequate bezetting van de toren. Deze maatregel is voorlopig op proef en zal tegen het einde van de winter worden geƫvalueerd. Dan zal ook worden bezien of een dergelijke maatregel (deels) voor de zomermaanden bruikbaar is. Aan vliegend Nederland (en buitenland) zal een en ander per NOTAM bekend worden gesteld.

Jammer dat het nodig is, maar continue de toren bezet houden is te duur voor het vliegveld. Zomaar spontaan even een rondje vliegen met relaties zit er helaas niet meer in voor mij tijdens de winter. Op deze pagina is trouwens "live" te zien of er gevlogen wordt, is natuurlijk handig want dan kan de wachttijd ingekort worden.