woensdag 23 april 2014

Vliegen naar Gavin in Shoreham

Binnenkort hopen we weer een Engeland vlucht te doen vanaf vliegveld Midden Zeeland (EHMZ). De afgelopen 4 jaar zijn we naar Headcorn en Lydd geweest. Deze keer staat Shoreham op de planning (in de buurt van Brighton). Technische informatie van het vliegveld van Shoreham staat hier.


We gaan om 2 redenen naar Shoreham. Eén van de vliegers die nu al een keer of 6 heeft meegevlogen heeft aangegeven niet meer naar Headcorn te willen. De baan is te hobbelig voor z`n kistje (z`n prop komt gevaarlijk dicht bij de grond).

De andere reden is dat we vorig jaar op Midden Zeeland zijn bezocht door Gavin (zie foto hier boven) die redelijk dicht bij Shoreham woont. Hij wilt ons dan graag op Shoreham ontmoeten. Foto`s van Gavin z`n bezoek op Midden Zeeland staan op deze pagina. Omdat de bestemming nu wat verder weg is denk ik er aan om deze keer niet met m`n eigen vliegtuig te gaan maar met de Cessna 182 van de club. De Cessna 182 is wat sneller, zodoende kom ik dan niet veel later als de rest aan in Engeland. Ook moet ik gewoon nog wat uren maken op deze Cessna 182, ik moet eerlijk toegeven dat ik er nog niet zo`n routine mee heb als met m`n 150.


Qua datum hebben we dv. 2 juni 2014 geprikt (is natuurlijk afhankelijk van het weer). Voor de passagiers is het handig om wat Engelse ponden bij te hebben en een geldig paspoort. Voor de bemanning is het daarnaast ook belangrijk dat er genoeg reddingsvesten aan boord zijn voor de inzittenden.

Voor wie het leuk vindt, de foto`s van vorige Engelandvluchtjes staan hier:

Engelandvlucht 2010

Engelandvlucht in 2011 met golf

Engelandvluchtje 2011

Engelandvluchtje 2012

Engelandvluchtje 2013