donderdag 31 december 2015

Het jaar uitgevlogen met de N2024

Vandaag nog met de N2024 het jaar uitgevlogen. Ben een paar keer de lucht in geweest, waaronder 1 keer met de vriendin van een klant uit Middelburg. Tijdens zo`n vluchtje kwam Nassim naast me vliegen in zijn Piper Colt. Jammer dat ik geen betere camera paraat had, het zag er echt heel leuk uit.


Ook heb ik het probleem met de ipad mini en de Garmin-GLO opgelost! Ik heb de Garmin-Glo achterin het vliegtuig gelegd en nu werkt alles perfect. Ik denk dus dat de motor van het vliegtuig iets magnetisch maakt waardoor de GLO geen GPS signaal afgeeft naar ipad mini.

Enfin, Skydemon werkt nu en dat is dus toch wel handig.


Tenslotte wens ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar!

maandag 14 december 2015

Bootjes kijken bij Zeebrugge

Vandaag getest of de Garmin GLO de oplossing was voor Skydemon op m`n iPad mini. Zoals ik vorige week al had geschreven, de gps functie op de iPad mini werkt niet goed genoeg. Dit zou opgelost moeten zijn als je de Garmin GLO koppelt via Bluetooth.


Vandaag dus "bootjes wezen kijken" voor Zeebrugge, zodat Skydemon op de Ipad mini kon testen. Anyway. Als backup op de iPad mini heb ik dus m`n iPhone mee. En; die had ik dus nodig...


Hoe dan ook, ik ben er dus nog niet. De Garmin GLO gps is gewoon gekoppeld op de iPad mini, maar op een of andere manier werkt het nog niet nu.


INMIDDELS WERKT SKYDEMON OP MIJN IPAD-MINI!

vrijdag 11 december 2015

Testje vliegen met Skydemon op Ipad Mini

De Neff vertegenwoordiger kwam langs met het kerstpresentje afgelopen woensdag. Het was mooi weer, dus in plaats van een fles wijn terug heb ik `m maar meegenomen met de N2024.


Het was natuurlijk ook een mooie gelegenheid om Skydemon uit te testen. Zoals ik onlangs al had geschreven ben ik nu uiteindelijk ook van de papieren vliegkaart overgestapt op digitaal.


Op m`n Iphone werkte Skydemon ok (zie foto hier boven). Als reserve is zo`n telefoon natuurlijk wel handig voor de gps, maar het scherm is nogal klein en dus niet zo heel handig.

Op de Ipad mini werkte Skydemon helaas niet lekker. Best vaak was de "mini" z`n positie kwijt.

De gps functie op m`n Ipad mini is dus niet geweldig. Ik heb daarom dus gebeld met Peter Mundy van de Pilotshop in Lelystad voor advies.


Peter stuurde me een Garmin GLO op. Dit apparaatje ontvangt GPS data. Deze data wordt via Bluetooth doorgestuurd naar je Ipad en/of Iphone. Inmiddels heb ik beide dus gekoppeld. Zo`n Garmin GLO werkt dus draadloos, je hebt geen gedoe met snoeren in de cockpit. Alleen dus de laadsnoer van je Ipad mini. Ik denk dat dit de goede oplossing is. Ik hoop het snel in de lucht te gaan testen!


INMIDDELS WERKT SKYDEMON OP MIJN IPAD MINI!

woensdag 2 december 2015

Skydemon op Ipad mini

Inmiddels is ook in Nederland duidelijkheid over het gebruik van digitale kaarten in de cockpit (zie hier recent berichtje AOPA). Ik bestelde altijd nog de papieren kaart extra, maar ga dat dus niet meer doen. Ik heb nu besloten om een ipad mini te gebruiken voor de navigatie en de huidige Lowrance GPS als backup er naast te houden.


Op de Ipad mini heb ik nu Skydemon geïnstalleerd. Mamamia, dat had ik echt eerder moeten doen. Heel handige app met navigatie/notam/weer etc. alles geïntegreerd. Ik gebruikte eerst AirNav Pro, maar Skydemon is dan toch echt een stuk beter vind ik persoonlijk.

En tenslotte. Het heeft best wat geregend de afgelopen tijd hier op Midden Zeeland. Het vliegveld is dus tot en met morgen (donderdag 3 december 2015) gesloten omdat de baan te drassig is.