vrijdag 25 januari 2013

Sneeuw op de baan

Op dit moment ligt er nog sneeuw op de baan hier op Midden Zeeland. Conditie van de baan is echter wel zodanig dat er gevlogen kan worden (geen touch-and-go`s). Vanaf het weekeinde verwachten ze dat het gaat dooien. Hopen dat het een beetje droog blijft, dan kan de baan weer wat drogen.
Ik hoop dat de FAA inspector volgende maand tijd heeft om m`n kistje weer af te tekenen voor z`n nieuwe annual zodat ik zelf ook weer kan gaan vliegen. De foto`s hierboven en hieronder zijn trouwens gemaakt door Kees Marijs uit Arnemuiden.

zaterdag 19 januari 2013

Leuke Cessna onderweg naar NL

Vanmorgen een leuke mail gekregen van Henny, een Nederlander die nu in Nieuw Zeeland woont (Rotorua). Hij heeft daar een Cessna 150 (de ZK-PHS). Het is een Cessna 150/G uit 1967, iets ouder dus als de mijne (ik heb een L van 1973). Je ziet wat kleine verschilletjes aan de cowling en bijvoorbeeld het landingslicht.
Enfin, Henny neemt z`n Cessna mee terug naar Nederland (in container). Ik hoop `m binnenkort dus in het echt te kunnen bekijken. De website over vliegen die Henny heeft is trouwens in het Nederlands, wel leuk om te bekijken. Hieronder nog even een foto van mijn eigen Cessna.

dinsdag 15 januari 2013